Dionice Croatia osiguranja na dosad najvišoj vrijednosti

DIONICE vodećeg hrvatskog osiguravateljnog društva Croatia osiguranja početkom ovog tjedna dosegle su nove rekorde, čime su zabilježene dosad najviše cijene u trgovanju redovnim i povlaštenim dionicama ovog društva na Zagrebačkoj burzi.

Redovna dionica Croatia osiguranja tako je jučerašnje trgovanje završila s cijenom od visokih 8.100,00 kuna, dok je cijena povlaštene dionice dosegla  7.700,00 kuna.
Trgovanje redovnim dionicama nastavlja se i danas, s cijenom od 8.300,00 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Croatia osiguranje d.d. bila je  prva  osiguravateljna tvrtka u Hrvatskoj, koja je potpisala Ugovor o uvrštenju svih redovnih i povlaštenih dionica u prvu kotaciju Zagrebačke burze d.d.

Ima ukupno 316.348 dionica, odnosno 307.598 redovnih dionica oznake CROS-R-A  i 8.750 povlaštenih dionica oznake CROS-P-A. Sve su dionice upisane i vode se u Depozitariju nematerijalnih vrijednosnih papira u  Središnjoj depozitarnoj agenciji.

Dionice CROATIA osiguranja d.d. u prvu kotaciju Zagrebačke burze d.d. uvrštene su 13. siječnja 2004. godine. Cijena redovne dionice tada je iznosila 3.670,00 kuna dok se cijena povlaštene dionice kretala na 3.800,00 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara