Dionice Wall Streeta preko noći ostvarile zavidne rezultate

DIONICE Wall Streeta jučer su gotovo nakon mjesec dana stagnacije ostvarile zavidne rezultate zahvaljujući prodaji trgovačkih lanaca poput Wall-Marta i drugih, dok je cijena nafte porasla za pet dolara.

Trgovački sektor najpopularniji

Kao rezultat toga indeks Dow Jones porastao je za 1,73 posto ili 213 bodova, na 12.604 bodova dok je indeks S&P jači za 1,95 posto te mo je nova vrijednost 1.404 bodova. Tehnološki Nasdaq ojačao je za 1,87 posto, na 2.549 bodova.

Najbolje rezultate poslovanja na jučerašnjem trgovanju ostvario je trgovački sektor s najvećim trgovačkim lancem Wal-Martom na čelu čija je dionica porasla za 3,7 posto što je četverogodišnji rekord.

"Wal-Mart je privukao veliku pažnju na sebe jer njegov porast cijene dokazuje da su stanovnici SAD-a i dalje veliki potrošači unatoč visokim cijenama nafte", izjavio je Bucky Hellwig, potpredsjednik tvrtke Morgan Asset Management.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nafta u trenu poskupjela 5 dolara

Cijena nafte u kratkom je vremenu porasla za pet dolara zbog čega su skočile dionice energetskog sektora. Iako će nove cijene nafte povećati troškove poslovanja zrakoplovnog sektora i njihove su dionice zabilježile snažan porast.

Za razliku od Američkih burza, na europskom burzovnom tržištu trgovalo se s dozom opreza što je podiglo FTSE indeks za 0,4 posto, na 5.995 bodova. Frankfurtski DAX pritom je pao za 0,34 posto te je njegova nova vrijednost 6.941 bod.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara