DIP o upitu Foruma hrvatske sloge o lijepljenju plakata na rasvjetne stupove

Državno izborno povjerenstvo odgovorilo je na upit Foruma hrvatske sloge mišljenjem da nije dopušteno lijepljenje plakata na rasvjetne stupove i prometnu signalizaciju, bez odobrenja gradskog Odjela za komunalne poslove, priopćeno je iz DIPa.

Također je uputilo podnositelja upita da eventualne nepravilnosti prijavi komunalnom redarstvu.

U obrazloženju se navodi da je zagrebačko Gradsko poglavarstvo 17. listopada ove godine donijelo naputak o načinu promidžbe i predstavljanja političkih stranaka i nezavisnih kandidata na otvorenim prostorima na području Grada Zagreba u vrijeme predizborne kampanje za parlamentarne izbore.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim naputkom izričito se zabranjuje lijepljenje plakata na pročelja objekata, ograde, nadstrešnice, stupove javne rasvjete, prometnu signalizaciju i zakucavanjem na stabla. Također se zabranjuje postavljanje panoa bez odobrenja Odjela za komunalne poslove Gradskog ureda za prostorno uređenje, graditeljstvo, stambene i komunalne poslove i promet. Određeno je i da će komunalno redarstvo za sva uočena nepoštivanja odredbi Odluke o komunalnom redu i utvrđenih pravila o citiranom Naputku, naplaćivati propisane kazne, odmah uklanjati panoe i plakate te sve troškove naplaćivati od svake stranke, stoji u DIP-ovu priopćenju.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara