DIP: Završen prvi dan izbora u Novom Zelandu, Australiji, Kini, Japanu

DO DANAS u podne završen je, zbog vremenske razlike, prvi dan izbora u Novom Zelandu, Australiji, Kini, Japanu i Maleziji, saznaje se u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

Izbori za zastupnike Hrvatskog sabora u 11. izbornoj jedinici, u kojoj svoje zastupnike u Hrvatskom saboru biraju hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj, održavaju se, prema podacima DIP-a, u 50 država na 155 biračkih mjesta.

Dva biračka mjesta za dijasporu su i u Zagrebu u Gradskom poglavarstvu - jedno za birače iz Bosne i Hercegovine i jedno za birače iz svih drugih zemalja koji se u vrijeme izbora zateknu u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Još osam posebnih biračkih mjesta širom Hrvatske je za izbjeglice iz BiH koji u Hrvatskoj imaju samo boravište.

Branko Hrvatin, zamjenik člana DIP-a zadužen za izbore u dijaspori rekao je da je prvog dana na biralištu u glavnom gradu Australije Canberri glasovalo 92 birača, a na četiri biračka mjesta u Melbourneu glasovalo je 427 birača.

U susjednoj Bosni i Hercegovini danas do 10,30 sati na dva biračka mjesta u Sarajevu glasovalo je 340 birača; u Mostaru na četiri biračka mjesta 631, a na jednom 235.

U Srbiji i Crnoj Gori na dva biračka mjesta u Beogradu glasovalo je 106 birača, na dva u Subotici 100 i na dva u Kotoru 40 birača.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara