DIPLOMATIMA PREDSTAVLJEN PLAN ZA BIVŠE NOSITELJE STANARSKIH PRAVA

Ministar vanjskih poslova Tonino Picula upoznao je u četvrtak predstavnike diplomatskog zbora u Hrvatskoj sa zaključcia Vlade o donošenju Plana o stambenom zbrinjavanju bivših nositelja stanarskih prava koji se žele vratiti u RH, priopćeno je iz ministarstva vanjskih poslova.

Uz ministra Piculu zaključke je stranim diplomatima predstavio i pomoćnik ministra za javne radove, obnovu i graditeljstvo Lovre Pejković, dodaje se u tekstu.

Tim Planom, istaknuo je Picula, Vlada je završila paket mjera kojima se osigurava svim izbjeglicama, koje se žele vratiti u Hrvatsku, pravo na dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Planom o stambenom zbrinjavanju nisu vraćena stanarska prava jer je to institut koji je ukinut, pojasnio je Picula te rekao da je Plan donesen na temelju Ustavne definicije Republike Hrvatske kao socijalne države, u kojoj svi građani imaju pravo na dom.

U priopćenju se također dodaje da je Picula diplomatima istaknuo da donošenje toga Plana valja sagledati sa stajališta ispunjavanja političkih uvjeta koje Hrvatska treba ispuniti na putu prema Europskoj uniji.

(Hina) pp rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara