Direktor Australian Opena: Znamo što moramo učiniti da bi zaštitili naše navijače

NAKON što je na Australian Openu došlo do sukoba tamošnjih Hrvata i Srba, mnogi su osudili takvo ponašanje, a direktor prvog Grand Slama sezone Craig Tiley za jednu je lokalnu televiziju kazao kako imaju mjere kojima će zaštititi svoje navijače.

"I policija i zaštitari će izbacivati navijače koji će raditi probleme i remetiti uživanje u ovom fantastičnom događaju" - rekao je Craig Tiley nakon konzultacija s policijom.

George Marinković, urednik Srpskog glasa rekao je za australske medije kako je to što se dogodila velika sramota za obje strane. "Na našem Australian Openu vidjeti tako nešto je sramota. Sramota je za Hrvate i Srbe rođene u Australiji. Ja bih zabranio unošenje zastava. Ako ste u Australiji izvjesite australsku zastavu" - rekao je Marinković.

Tom Starčević glasnogovornik Croatian Heralda rekao je kako etnički sukobi i nasilna povijest nisu isprika za scene poput ovih na ulicama Melbourna. "To što se događa pripada prošlosti. Rat je završio prije 15 godina, i sada živimo u Australiji" - dodao je Starčević.

A.H.
Foto: Herald Sun

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara