Direktor policije RS fingirao lov na Ratka Mladića?

Direktor policije RS fingirao lov na Ratka Mladića?

DRAGOMIR ANDAN, direktor policije Republike Srpske, prije dva dana je izveo operaciju traženja i hvatanja za odbjeglim haškim optuženikom i bivšim zapovjednikom Vojske Republike Srpske (VRS) Ratkom Mladićem.

No, srpski tabloid Kurir piše kako je Andan poznat po dvostrukim igrama, te kako je prekjučerašnje hvatanje Mladića po bosanskim brdima ustvari fingirano.

List, pozivajući se na svoj anonimni i dobro upućeni izvor, navodi kako je Andan u srijedu Mladića tražio na lokalitetu Veliki Žep, na kojem se za vrijeme rata nalazilo zapovjedno mjesto Glavnog stožera VRS, i to unatoč tome što mu je bilo poznato da se Mladić tamo sigurno ne nalazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kurirov izvor tvrdi kako je prvi čovjek policije bosanskih Srba akciju izveo kako bi međunarodnim moćnicima, na čelu s novim međunarodnim predstavnikom u BiH Christianom Schwartz-Schillingom, pokazao da se istinski trudi uhvatiti Mladića.

Osim toga, Andan je za vrijeme rata bio jedan od najbližih suradnika Ratka Mladića i danas, prema Kuriru, fingiranim hvatanjem umirovljenog srpskog generala pokušava se distancirati od Mladića i zametnuti svaki trag njihovom bivšem vrlo bliskom odnosu.

List prenosi tvrdnju bliskog Andanovog suradnika koji tvrdi kako je direktor policije RS u srijedu samo izvršavao zadatak povjeren mu od strane bosanske Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), koja je navodno dobila dojavu o viđenju Mladića kod Velikog Žepa, u blizini nekadašnjeg zapovjednog mjesta u Crnoj Rijeci kod Han Pijeska.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara