Direktor u Googleu: ISIS treba maknuti s Interneta

Direktor u Googleu: ISIS treba maknuti s Interneta

Screenshot: YouTube

ISIS bi trebalo izbaciti u potpunosti s interneta, barem tako smatra čelni čovjek Googleovog odjela za nove ideje, piše Independent.

On smatra da će teroristi na ovaj ili onaj način uvijek moći koristiti internet, ali da bi im se trebao onemogućiti otvoreni internet.

ISIS putem interneta širi svoju propagandu, a tim putem ujedno regrutiraju članove diljem svijeta. ISIS pomoću videa i web stranica simpatizere diljem svijeta obavještava o svojim akcijama i planovima, a posebno su aktivni na društvenim mrežama. Velik doseg koji imaju omogućuje im da stupe u kontakt s brojnim ljudima diljem svijeta i prošire svoju bazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jared Cohen, direktor Googleovog odjela za nove ideje, smatra da džihadisti slobodno operiraju internetom bez većeg otpora.

Na ovaj način, smatra Cohen, islamisti su u stanju prikazati se jačima nego što realno jesu zbog činjenice što imaju puno veći broj profila nego što imaju aktivnih simpatizera. ISIS je, smatra ovaj stručnjak, nemoguće maknuti sa takozvanog "dark weba", ali velika većina ljudi koristi standardni, otvoreni internet, a tu se ISIS-u možda i može stati na kraj.

Kad bi se uspjelo ISIS ukloniti s interneta, to bi značilo i gašenje njihovih brojnih profila na društvenim mrežama što bi izravno značilo značajno smanjenje njihove propagande.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara