Direktor za europske integracije BiH Topčagić s ministrom Mimicom

MINISTAR za europske integracije Neven Mimica susreo se u utorak u Zagrebu s direktorom Direkcije za europske integracije pri Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Osmanom Topčagićem, priopćilo je hrvatsko Ministarstvo za europske integracije.

Mimica i Topčagić razgovarali su o unapređenju Procesa stabilizacije i pridruživanja, uručenju hrvatske molbe za članstvo u EU i međusobnoj suradnji. Topčagić se posebno interesirao za rad i organizaciju Ministarstva za europske integracije, jer bi Bosni i Hercegovini hrvatska iskustva, kako je istakao, puno pomogla u uspostavljanju organizacijske strukture i rada njihove Direkcije kao i za kontakte s Europskom komisijom i zemljama članicama EU, kaže se u priopćenju.

Ministar Mimica gosta je izvijestio o dosadašnjim kontaktima i lobiranju kod članica EU vezano za kandidaturu RH kao i hrvatskim iskustvima u tehničkoj suradnji s Europskom komisijom. Izrazio je također spremnost da RH nastavi pomagati BiH i Direkciji prenese iskustva u svim područjima rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
S obje strane istaknuta je potreba za unapređenje regionalne suradnje kao i važnost redovitih konzultacija u pripremama solunskog summita.

Dogovoreno je i da se predstavnici dvije institucije susreću kontinuirano radi razmjene mišljenja i pružanja stručne pomoći, dodaje se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara