Direktor Zagrebačkih cesta napadnut jer je bio pozitivac

IGOR RAĐENOVIĆ je, kako se priča, bio jedan od (rijetkih?) pozitivaca u Zagrebačkim cestama. Ovaj je bivši predstojnik Ureda Vlade za unutarnji nadzor, kako se čini, rano jutros popio batine jer je pokušao razotkriti kojekakve malverzacije.

Potvrdio je to na današnjoj konferenciji za novinare i gradonačelnik MIlan Bandić, kazavši kako je Rađenović dolaskom u Zagrebačke ceste našao "navodne nepodopštine" koje nije htio precizirati.

"Mi u Holdingu primamo prijetnje već dvije godine i naviknuti smo na razne anonimke. To je praksa u našem radu jer uvodimo red u poslovanje i smanjujemo troškove. Kolega Rađenović ima našu kompletnu podršku. Mi nećemo pokleknuti i trudit ćemo se i dalje obavljati posao ovako kako treba", rekao je  direktor zagrebačkog Holdinga, Slobodan Ljubičić.

Rađenović došao u Zagrebačke ceste kako bi "promijenio stil rada"

Napad na Rađenovića se, naime, dovodi u vezu s istragom USKOK-a koja se provodi u Zagrebačkim cestama. Bandić je takve tvrdnje komentirao onako kako ih inače komentira: "Institucije trebaju raditi svoj posao".

"Rađenović je došao nakon raznih direktora prije njega. Došao je kako bi promijenio stil rada u Zagrebačkim cestama, koji je tamo bio praksa. Ja nisam bio zadovoljan prijašnjom ekipom. Kad je zatekao određene stvari, ja sam mu rekao neka ide do kraja. Za ono što je  pronašao, rekao sam mu da proslijedi državnim institucijama. Rađenović je napravio svoj dio posla, a navodne nepodopštine onih prije njega, prijavio je nadležnim državnim institucijama", komentirao je Bandić.

Bandić: Nikada nisam primao ozbiljnije prijetnje, jer uvijek pazim da nikoga ne povrijedim

Bandić je rekao da on nije osobito hrabar, ali da nije niti kukavica, te da nije nikad primao ozbiljnije prijetnje - što objašnjava svojim načinom rada jer, kaže, uvijek pazi da nikoga ne povrijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je suditi po navodima da je Rađenović pretučen zbog toga što je pokušao ukazati na malverzacije, a Bandić batine izbjegava tako što "uvijek pazi da nikoga ne povrijedi", onda se dvosmisleno može shvatiti i njegova izjava kako je ovaj napad dokaz da Holding "radi kako treba" (dakle, stradavaju oni koji ukazuju na malverzacije?).

Bandić zbog pretučenog Rađenovića neće tražiti zaštitu za sebe

Nekako se konferencija o Rađenoviću okrenula na Bandićevu skromnost, pa je gradonačelnik rekao da neće tražiti nikakvu osobnu zaštitu jer ju nije tražio ni prije šest godina, kada je eksplodirala bomba ispred Gradskog poglavarstva.

Rađenović je na mjestu direktora Zagrebačkih cesta posljednjih 9 mjeseci, a njegov prethodnik je Ivan Kolarić.

Bandić je konferenciju zaključio izjavom "da je šipka u glavu Rađenovića, šipka u glavu svakog od čelnih ljudi Holdinga". Razgovarao je danas, kaže, i s načelnikom zagrebačke policije Marjanom Tomuradom te kaže kako je nakon tog razgovora uvjeren kako će "policija odraditi svoj posao i privesti napadače".

Rađenović se nalazi u bolnici Rebro te je pri svijesti i komunicira s okolinom, a Bandić ga je posjetio danas u 14 sati.

D.M./B.S.
Foto: L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara