Disciplinski postupak protiv vinkovačkih policajaca

PROTIV dvojice policijskih službenika vukovarskosrijemske Policijske uprave bit će pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrjede službene dužnosti pri privođenju i saslušanju dvojice Osječana potkraj prošlog tjedna, priopćila je danas ta policijska uprava, s isprikom mladićima "ako se osjećaju povrijeđenima".

Dvojicu Osječana, Marijana Budimira i Nikolu Užarevića, prošli je petak policija u Vinkovcima privela jer je jedan od njih sličio fotorobotu osobe koja je netom počinila pljačku. Kad su ih pustili, mladići su otišli u Osijek, javili se liječniku koji je utvrdio ozljede, te su osječkoj policiji prijavili da je policija u Vinkovcima prema njima brutalno postupila.

Ministarstvo unutarnjih poslova poslalo je nakon toga unutarnju kontrolu u vinkovačku Policijsku upravu koja je večeras priopćila kako je istraga o cijelom događaju, koju su obavili policijski službenici za zakonitost postupanja PU-a u suradnji s Odjelom za unutarnju kontrolu MUP-a, pokazala da se "ozljede koje su konstatirane u dvojice građana nisu mogle povezati s postupkom policijskih službenika".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se kaže kako su "dvojica policijskih službenika počinila određene propuste jer o uporabi sredstva prisile nisu sastavili izvješća, niti su o tome izvijestili nadređene".

Policija se u priopćenju ispričava Budimiru i Užareviću "ako se osjećaju povrijeđenima postupkom djelatnika PU-a".

Zbog propusta protiv policijskh službenika bit će pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrjede službene dužnosti, a prikupljeni podatci o događau bit će dostavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, navodi se u priopćenju koje je potpisao načelnik PU-a Josip Grčanac.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara