Discovery uspješno sletio na Zemlju

SPACE shuttle Discovery sletio je danas sa sedmeročlanom posadom, prošli su kroz nekoliko oblaka i pod zapovjedništvom Marka Kellya dodirnuli tlo u točno 11.15.

Nakon dva sata, svi astronauti su jako svježi, s obzirom da su u svemiru proveli 95 dana, izašli iz letjelice i rukovali se s NASA-inim menadžerima. "Divno je biti u sunčanoj Floridi iako je misija zaista bila uzbudljiva", kazao je Kelly za AP.

Space shuttle Discovery lansiran je u svemir prije dva tjedna pri čemu je lansirna platforma bila razbijena. No, sve je prošlo u redu. Shuttle je stigao do Međunarodne svemirske stanice,a jučer se proširila vijest kako su članovi posade uočili pokraj letjelice NLO za kojeg su tvrdili da je velik od 30 do 45 centimetara i koji im je napravio manju udubinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, na kraju je ispalo da se radi o manjem predmetu od šest centimetara i to nekadašnjem dijelu kormila shuttlea. NASA-ini stručnjaci  nisu se uzbudili otpadanjem dijelova te su kazali kako je to "uobičajena stvar"

Unatoč tome, misija Discoverya je opisana kako fantastična, osim što se spojio sa stanicom, Discovery je dostavio japanski laboratorij dug 11 metara i doveo zamjenu za jednog astronauta.

J.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara