DISNEY PRVAK KINOBLAGAJNI S VIŠE OD 3 MILIJARDE DOLARA PRIHODA 2003.

Američka grupacija "Walt Disney" ovih je dana objavila da su 27. studenoga, na Dan zahvalnosti u Sjedinjenim Američkim Državama, premašili dobit od 3 milijarde dolara u 2003. godini u svijetu za filmove distribuirane putem podružnica Buena Vista. L

S uspješnim produkcijama poput animiranog filma "Potrage za Nemom" ili "Pirata s Kariba" s Johnnyem Deppom, Disneyjeva dobit dosegla je 3,08 milijarde dolara mjesec dana prije kraja godine, objavila je u srijedu grupacija za medije i zabavu.

To je uspješnije od 2,86 milijardi dolara koje je zaradio Sony Pictures u 2002. godini, što je i dosadašnji rekord koji se može zahvaliti uspjehu "Spidermana", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osmi put u zadnjih devet godina Disneyjeve distribucijske podružnice (okupljene u tvrtki Buena Vista Film Distribution) prelaze dobit od 2 milijarde dolara na svjetskim kinoblagajnama, dodaje se iz grupacije.

U inozemstvu, Buena Vista također distribuira filmove u proizvodnji ostalih studija, kao što je ove godine bio slučaj sa "Svemogućim Bruceom" (Vivendi Universal).

(Hina) abj bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara