Dizajner Ferrarijevih automobila poginuo u prometnoj nesreći

Dizajner Ferrarijevih automobila poginuo u prometnoj nesreći

ANDREA PININFARINA, čelnik vodeće talijanske tvrtke za dizajn automobila, poginuo je jutros u prometnoj nesreći u Trofarellu, predgrađu Torina.

Talijanski mediji prenose kako je 51-godišnji Pininfarina stradao jutros, nešto prije 8 sati, dok je na skuteru Vespa putovao na posao. Na njega je Fordom Fiestom naletio 78-godišnjak iz Trofarella, koji mu je oduzeo prednost.

Iako je Hitna pomoć ubrzo stigla na mjesto događaja, za Pininfarina je bilo prekasno. Pokušaji reanimacije nisu uspjeli te je preminuo na mjestu nesreće.

"Italija, Torino i grupa Fiat  izgubili su značajnu poslovnu figuru  jer je on znao slijediti i razvijati posao svog djeda Pinina i oca Sergia", izjavio je Luca Cordero di Montezemolo, predsjednik uprave Fiata i Ferraria u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrea Pininfarina je rođen u Torinu, središtu talijanske automobilističke industrije 26. lipnja 1957. te je ušao u obiteljski biznis 1983. nakon što je stekao diplomu inženjera mehanike. 

Pininfarina je bio čelnik kompanije "Carozzeria Pininfarina" koju je njegova obitelj osnovala još 1930. godine. Utemeljitelj kompanije, koja je između ostalog dizajnirala modele za Ferrari te Alfu Romeo, bio je njegov djed, Giovanni Battista "Pinin" Farina (kasnije prozvan Battista Pininfarina, op.a.). Njegova tvrtka je među ostalim dizajnirala legendarne modele Ferraria, Dino i Testarossa, kao i Focus za Ford.

I.M./D.M.
Foto: Corriere
della Sera / Pininfarina.com / AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara