Djeca iz Generalskog Stola u crkvi vidjela duhove

U SREDIŠTU pozornosti ovih se dana ponovo našao Generalski Stol, ali ovog puta zbog bizarnog događaja koji se dogodio u tamošnjoj župnoj crkvi. Počela se širiti priča kako je skupina djece prije dva dana iz crkve Svetog Antuna Padovanskog panično istrčala nakon što su vidjeli da su kipovi svetaca unutar crkve "oživjeli", prenosi Radio Mrežnica.

Djeca koja su to vidjela stara su oko deset godina, a primirio ih je župnik fra Vice Blekić, rekavši im kako se zapravo ništa nije ni dogodilo. No priča o tom bizarnom događaju svejedno se nastavila širiti, a njoj se tvrdi kako se odjednom ugasilo vječno svjetlo te da su svjetla u crkvi zatreperila. Djeca su navodno vidjela treperenje očiju svetog Petra i Pavla.

Dječja izmišljotina ili nerijetka pojava?

"Moguće je da su se djeca igrala u crkvi, netko je nešto možda primijetio ili izmislio da zaplaši druge, a onda je lavina krenula i svatko od djece je nešto vidio", rekli su mještani, koji vjeruju da se radi o najobičnijoj dječjoj izmišljotini.

Svećenici crkve, od kojih su neki i sami doživjeli slične stvari poput zvuka glazbe ili sviranja orgulja, kazali su kako ti slučajevi nisu rijetkost. "Znakova s neba ne trebamo se bojati, oni mogu biti poruka da se za neku osobu koja je umrla i čija je duša u čistilištu molimo još više", napomenuli su svećenici.

Zanimljivim se može smatrati i činjenica da se navodni događaj zbio točno tri mjeseca od ubojstva župnika Josipa Rafaja u Generalskom Stolu.

"Nemam komentara, djeca su bila malo umorna", rekao je župnik Blekić i dodao kako taj "događaj" uopće nije vrijedan komentara, jer se ništa slično nije ni dogodilo.

B.V.
Foto: destinacije.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara