Djeca iz prognaničkog i izbjegličkog naselja Mala Gorica danas na Božićnom sajmu

TRIDESETAK djece iz prognaničkog i izbjegličkog naselja Mala Gorica kraj Petrinje boravit će danas na Božićnom sajmu na Zagrebačkom velesajmu (ZV) u okviru božićne humanitarne akcije Hrvatskog Caritasa "Za tisuću radosti", priopćio je Hrvatski Caritas.

Taj boravak u zemlji zabave, snova i bajki u kojoj vladaju smijeh, opuštenost i razonoda zajednički je dar Hrvatskog Caritasa i ZV-a djeci kako bi im poslijepodne u veselom okruženju bilo prava priprava za radost božićnih blagdana, drže u Hrvatskom Caritasu.

Tako se ZV osim novčanom donacijom, u akciju "Za tisuću radosti" uključio i tom vrijednom inicijativom.

Toplo grudalište, luna park, božićno kino i izložba o stripu samo su dio bogate ponude velikog zagrebačkog zabavnog parka, a domaćin će im osigurati i svečani ručak u "Božićnoj velekuhinji", najavljuju u Hrvatskom Caritasu.

Ekipa kuhara iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta iz Zagreba svakoga dana, za vrijeme trajanja Božićnog sajma (17.-29. prosinca) priprema hrvatska jela koja se najčešće rade u vrijeme blagdana, a u pripremi tih jela pomažu im poznate osobe iz javnog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tako će danas "asistent" u kuhanju i domaćin malim posjetiteljima biti zamjenik načelnika Policijske uprave Zagreb (PUZ) Dubravko Novak.

Na izložbenom prostoru PUZ-a, koji već tradicionalno na Božićnom sajmu predstavlja svoje djelovanje, djeca će danas imati priliku upoznati preventivni program policije, razgledati policijski automobil i motor, te se fotografirati s policijskim službenikom.

U prognaničkom i izbjegličkom naselju Mala Gorica trenutno još uvijek borave oko 133 obitelji, uglavnom prognanika iz Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije, te izbjeglice iz BiH, podsjećaju iz Hrvatskog Caritasa.

Iako u naselju uglavnom prevladava starija populacija u njemu živi i sedamdesetak djece i mladih među kojima su neki u naselju i rođeni.

Naselje je izgrađeno 1995. zahvaljujući donaciji japanske Vlade i UNHCR-a.

Akcija Hrvatskog Caritasa "Za tisuću radosti" u kojoj je do sada u novčanim iznosima i donacijama prikupljeno blizu dva milijuna kuna se nastavlja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara