Dječak se pokušao ubiti zbog zlostavljanja

14-GODIŠNJI dječak koji pohađa jednu zagrebačku osnovnu školu, pokušao je skočiti kroz prozor učionice s drugog kata škole. Neprestano izrugivanje školskih kolega te inertnost prosvjetnih djelatnika škole urodili su očajničkim potezom osmaša sklonog incidentima i ispadima.

Dječak je navodno nekoliko puta upozoravao nastavnike da ga kolege podrugljivo zadirkuju i vrijeđaju izrazima "Janjevac si, smrdiš, zarazan si" i slično, međutim, otac dječaka tvrdi da su konfliktni proizišli iz takvih situacija redovito završavali opominjanjem njegova sina riječima "ne smiješ se tako ponašati i ne smiješ tako reagirati, takvo ponašanje zaslužuje ukor." - doznaje Jutarnji list.

Prema svjedočenju nastavnika i ravnateljice škole, dječak se često nalazio u sukobima s kolegama iz razreda, a i njegov otac kaže kako je njegov sin od žrtve postao problem u školi jer ga nitko nije ozbiljno shvatio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji se incident dogodio nakon što se dječak pod satom, tri puta nastavnici požalio na zadirkivanje kolega. Ona mu je navodno odgovorila kako ništa nije vidjela, nakon čega je on u bijesu bacio stolicu i izjurio iz razreda.

Ubrzo nakon toga u razred je došla ravnateljica škole koja je pozvala dječakovog starijeg brata u namjeri da se razjasni situacija. U tom trenutku se mlađi brat zaletio prema prozoru i pokušao skočiti s drugog kata – ispričao je kroz suze dječakov otac.

Prosvjetna je inspekcija nakon prijave roditelja dva tjedna provela u školi i preispitivala okolnosti događaja, nakon čega su roditelji dobili izvješće u kojem stoji kako se dijete često neprimjereno ponaša, često je upleteno u incidentne situacije te da se radi o teškoćama koje se kod dječaka manifestiraju u komunikaciji s učenicima i nastavnicima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara