Dječaku kojeg je izgrizao pas nakon dugotrajne operacije rekonstruirano lice

TROGODIŠNJI dječak kojeg su roditelji ostavili kod djeda i bake u Roču, najvjerojatnije se htio malo poigrati sa psom, no 30 kilograma težak pas mješanac, ispruženu ručicu sa slanim štapićem prepoznao je kao prijetnju te je po licu i tjemenu izgrizao nesretnog dječaka.

Dječak je s teškim ozljedama prevezen u riječku Dječju bolnicu na Kantridi, a prema posljednjim informacijama hitno je operiran i osjeća se dobro.

Naime, kako je izjavio predstojnik Zavoda za dječju kirurgiju riječkog KBC-a Harry Nikolić, dječak je operiran i osjeća se dobro. Složenu operaciju obavili su, kako javljaju mediji,  maksilofacijalni i dječji kirurzi, a lice dječaka je rekonstruirano u dugoj i kompliciranoj operaciji pojasnio je Nikolić. Zasada nije poznato hoće li trebati još koja operacija.

Strahoviti prizor u dvorištu

Nevjerojatan slijed nesretnih okolnosti oko napada psa na dijete dogodio se u dvorištu Pavletića u Roču, gdje su dječakovi roditelji iz Rovinja ostavili svoje dijete. Baka je bila u dvorištu sa svojim unukom kada je zazvonio telefon. Ušla je u kuću, te ispustila iz ruku svog unuka i ostavila ga samog u dvorištu. Maleni je dječak tada krenuo prema psu. Kada se baka vratila u dvorište vidjela je strahovit prizor, nad njenim unukom stajao je 30 kilograma težak pas Astor kojeg je na kraju ipak uspjela odvojiti od dječaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je nagnalo psa da napadne dijete za sada je nepoznanica. Veterinar u Roču potvrdio je kako je pas redovno cijepljen i to prije tri mjeseca, dok se ostali susjedi slažu kako je Astor uvijek bio vrlo miroljubiv. Mještani Roča, kao i obitelj Pavletić, šokirana je ovim slučajem, a jedino što se sada može čuti je kako će pas vrlo brzo biti eutaniziran.

Osamnaest dana od Solina

Podsjetimo, prije samo osamnaest dana zabilježen je tragični slučaj kada je u Solinu pit bull terijer usmrtio 76-godišnjaka koji mu je donosio hranu. Do kobnog napada psa, kojeg mu je prijatelj ostavio na čuvanje, došlo je kada je 76-godišnjak došao do kaveza u kojem se terijer nalazio i pokušao mu dati hranu, no pas je tad nasrnuo na njega i zaklao ga. Nedugo nakon tog slučaja najavljeni su i novi zakoni o psima.

I.Ć.
Foto: Regional Express

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara