Djelatnica Caritasovog doma prijetila novinarki Slobodne Dalmacije

Djelatnica Caritasovog doma prijetila novinarki Slobodne Dalmacije

NAKON što je od ravnateljice Caritasa zagrebačke nadbiskupije Jelene Brajše zatražila komentar na tekst koji je bio u pripremi, novinarka Slobodne Dalmacije primila je poziv od neimenovane djelatnice koja se prestavila kao voditeljica doma i koja joj je, izmjenjujući se s još jednim djelatnikom, prijetila, najavila "oštru igru" i sve popratila uvredama.

"Očito u skladu s didaktičkim metodama koje se primjenjuju u centru Caritas, dvoje je djelatnika naizmjence urlalo u slušalicu da lažem da nikada nisam udarila svoje dijete, da je normalno udarati djecu, zatim - doslovno citiram - "kurvo, jesi se ikad jebala", "normalno je jebat se", i slične svinjarije" – ispričala je novinarka Slobodne Dalmacije Nataša Škaričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako je žena u telefonskom razgovoru rekla kako među štićenicima centra ima djece s krim-dosjeom, što je zakonski nedopustivo za ustanovu tog tipa. Prijetila je i da će policiji ispričati kako je novinarka mentalno retardiranim štićenicima davala novac kako bi svjedočili protiv ravnateljice Brajša, a što će oni i potvrditi.

Nataša Škaričić je slučaj prijavila policiji koja je to uvrstila u predistražni postupak o slučaju Brezovica koji je Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo protekli tjedan. Osim nje, prijeteće pozive, uz prijetnju nasiljem, primio je i novinar Večernjeg lista Nikola Sever Šeni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara