Djelatnici riječkog HNK najavljuju prosvjede

PODRUŽNICA Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi u HNK-u Ivana pl. Zajca u Rijeci najavila je prosvjed nezadovoljna što im u gradskom proračunu nije osiguran novac za provedbu kolektivnog ugovora.

U pozivu za konferenciju za novinare u ponedjeljak, 13. siječnja, podružnica je najavila prosvjed, a predstavnici Sindikata u letku, koji su poslali svim medijima, navode da u gradskom proračunu za 2003. nije osiguran novac za provedbu kolektivnog ugovora koji je predložila gradska uprava te da kazališni djelatnici već osam godina primaju 30 posto manje plaće od ostalih djelatnika u gradskim ustanovama čije se plaće podmiruju iz gradskog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Danas, prije nego što je poziv odaslan medijima, predstavnici Sindikata razgovarali su s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom.

U izjavi za Hinu gradonačelnik je nakon sastanka rekao da je gradski proračun za 2003. izrađen te da je pri njegovu donošenju rečeno da će dio financiranja kulturnih ustanova biti, ako ne ove, riješen sljedeće godine. Naglasio je da riječki HNK u međuvremenu mora riješiti probleme u vezi s brojem zaposlenih i angažirenjem velikog broja vanjskih suradnika.

Predstavnici Sindikata nezadovoljni su takvim rješenjem i htjeli bi da se njihovi zahtjevi odmah prihvate, ali na takve ucjene neću pristati, rekao je Obersnel dodavši da će, ako na takav način žele rješavati probleme, morati mijenjati ili grad ili gradonačelnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara