Djevojčica iz Škabrnje poginula u igri s oružjem!

Djevojčica iz Škabrnje poginula u igri s oružjem!

Tekst: I.Kri./J.Š.
Foto: Andrija Lučić (Cropix)

U GARAŽI u škabrnjskom zaseoku Ivkovići jučer je pronađena mrtva 14-godišnjakinja K.I. sa prostrijelnom ranom na glavi.

Kako je izvijestila policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se jučer oko 12 sati u garaži sastalo četvero mlađih osoba starosti 17,19 i 14 godina. 17-godišnjak je sa sobom donio nesastavljenu automatsku pušku za sada neutvrđenog porijekla i vlasništva. Nakon što su je sastavili, ispalio je jedno streljivo u zrak, stoji u priopćenju policije. 

Slučajno ispalio metak i pogodio djevojku u glavu

Nakon toga pušku je odložio na zadnje sjedište u vozilo marke Yugo koje je bilo unutar garaže te su svi četvero sjeli u vozilo. Oko 13,55 sati, devetnaestogodišnjak koji je sjedio na zadnjem sjedištu, prilikom premještanja puške nehajno je ispalio streljivo, koje je 14-godišnjakinju pogodilo u glavu i na mjestu je usmrtilo, priopćila je policija.

Prema 19-godišnjaku će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Prouzročenje smrti iz nehaja“, a prema 17-godišnjaku kaznena prijava zbog kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom".

Dojavu o pronađenom mrtvom tijelu policija je dobila u 13,55 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kćer policajca

Djevojka koja je jučer pronađena mrtva prije osam godina stradala je od mine u Škabrnji. Tada je uz nju stradao i njezin brat te još jedno dijete.

Djevojka K.I. išla je u osmi razred osnovne škole i kći je policajca. S njom su u trenutku tragedije bili njezin dvije godine stariji brat, njihov rođak i prijatelj.

Brat prevezen na psihijatriju

U trenutku tragedije otac je bio na poslu dok je majka bila kod kuće. Zbog šoka koji je doživio, brata nesretne djevojke su prevezli na psihijatriju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara