Djevojčica usmrćena u dječjoj igri s pištoljem

DANAS oko 12 sati u dječjoj igri u mjestu Dobrenići kod Generalskog Stola usmrćena je pištoljem devetogodišnja Nikolina Cerovec iz Radoboja u Hrvatskom zagorju, priopćeno je iz karlovačke Policijske uprave.

Neposredno nakon očevida istražni sudac Županijskog suda u Karlovcu Ivan Perković izjavio je kako se osnovano sumnja da je Nikolinu ustrijelio Matija G., njezin 13-godišnji polubrat, ali vjerojatno u nehajnoj igri koja je završila tragično.

Zasad ne možemo govoriti niti o odgovornosti odraslih za oružje, jer će tek istraga pokazati tko je odgovoran, rekao je Perković.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, županijska državna odvjetnica Ljubica Fiškuš Šumonja rekla je da je pištolj kojim je usmrćena Nikola vlasništvo njezina djeda Slavka Mlinca, što je razlog da je odveden na obavijesni razgovor u karlovačku policiju.

Nakon pucnja u kuću Slavka Mlinca, gdje su djeca provodila praznike, prvi je došao susjed Veljko Išek koji kaže da je Nikolina još 20-ak minuta pokazivala znakove života, pa su liječnici pokušali s reanimacijom, ali je na glavi vidljiva prostrijelna rana davala minimalne šanse za oporavak.

Išek tvrdi da je nakon praska čuo vrisak i riječi: "Ubio sam je, ubio sam je", što je rekao i policiji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara