Djevojčici umjesto antibiotika dao metadon

DEVETOGODIŠNJOJ Britanki, kojoj je liječnik propisao antibiotik, zbunjeni je ljekarnik dao metadon - lijek koji ovisnici o heroinu koriste pri odvikavanju. Alicia McDougall skoro je "lijek" i uzela, no u zadnji je trenutak vidjela muško ime na receptu te je to pokazala djedu, koji je odmah shvatio o kakvom je lijeku riječ.

"Recept je bio za bočicu od 40 mililitara, a rečeno mi je kako je to bila tjedna zaliha za jednog mladića", rekla je Alicijina majka Sharon McDougall. "Ne usuđujem se ni pomisliti što se moglo dogoditi da je Alicia popila jednu od tih tableta. Mogla je umrijeti. Kontaktirala sam ljekarnu i rekla im što se dogodilo, a oni su zatjevali da vratim metadon natrag", dodala je uznemirena majka.

"Mislila sam sve odnijeti ravno odvjetniku ali iz ljekarne su inzistirali da im se metadon vrati nazad te je kasnije došla i  policija, kako bi vratila bočicu nazad", objasnila je Sharon McDougall.

Metadon je djevojčici dao ljekarnik u lokalnoj ljekarni, a odvjetnici kompanije Alliance pharmacy, u čijem je vlasništvu navedena ljekarna, ponudili su Aliciji oko 1850 kuna kao kompenzaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi sigurnost pacijenta stavljamo na prvo mjesto te imamo velike sigurnosne operativne procedure, kako bi umanjili ovakve incidente", kazao je glasnogovornik tvrtke Alliance pharmacy.

Ovisno o snazi i dozi metadona, Alicija je mogla, da je počela piti te tablete, završiti u komi te u najgorem slučaju razboljeti se i jednostavno prestati disati, rekla je liječnica Carol Cooper.

B.V.
Foto: The Sun

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara