Djevojka objasnila zašto ide na prosvjed: Ovo je prosvjed protiv svega lošeg u državi

Djevojka objasnila zašto ide na prosvjed: Ovo je prosvjed protiv svega lošeg u državi

Foto: Facebook

PREVODITELJICA Mirna Šimat na svom je Facebook profilu u jednom statusu objasnila zašto bi svi kojima je stalo do ove zemlje trebali doći na današnji prosvjed.

>> VELIKI PROSVJED PODRŠKE REFORMI ŠKOLSTVA Hrvatska može bolje

Njezin status prenosimo u cijelosti.

"Jednima se ne sviđa parola, drugima se ne sviđa pjesmica, treći pitaju zašto niste prosvjedovali za penziju moje babe, četvrte nerviraju dizajneri, peti neće ić jer je podržala Kolinda, šesti jer se Jokić slikao s Vasom, sedmi jer vjeronauk ionako ostaje u školama, osmi jer dolaze i mrski izdajnički sindikati, blablatrućtruć...

S tom količinom rezignacije političari su ovdje zaštićeniji od velebitske degenije. Prosvjed ima svoje mane isto ko i onaj "izdajnika" na Markovom trgu nakon kojeg su se ipak svi veselili da je možda prvi u nizu. Ništa se nije desilo. Pa ajmo onda sad pokazat što nas sve smeta.

Nije ovo prosvjed za Jokića jer je zgodan ili za reformu koju većina nije pročitala i ili za licemjernu Kolindu, nego PROTIV države u kojoj se u radnu skupinu odabranu javnim natječajem ubacuje ekipu poput Ilčića i Markićke da bi se borili protiv fantomske "rodne ideologije i incesta kojima vrvi reforma", u kojoj opskurni ministar kulture raspušta jedno vijeće bez objašnjenja i mimo preporuka drugog vijeća dodjeljuje novac jednako opskurnim povjesničarima apologetima četništva i ustaštva, u kojoj ministar zdravstva najavljuje reforme u vidu poskupljenja osiguranja i lagane privatizacije zdravstva, u kojoj je ljudima s faksom jackpot ako dobiju stručno osposobljavanje za 2400 kn, u kojoj Glavaš sjedi u saboru i smije nam se svima a Merčep za sve svoje ogavnoće dobije 3 godine zatvora, u kojoj političari ne odstupaju zbog svojih afera ili ako su osuđeni ogule koji kumpir i ne vrate pokradeno državi, itd. itd. Niz je beskonačan.

Zato ja idem u 18h danas na Trg!"

 

Podsjetimo, prosvjed podrške provođenju cjelovite kurikularne reforme "Hrvatska može bolje" održat će se danas u 18 sati u više od 13 gradova u Hrvatskoj i svijetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara