Dnevni Avaz: Nove optužnice u BiH stižu u ponedjeljak

ŠEST novih optužnica Haaškog tribunala protiv bivših političkih i vojnih dužnosnika iz reda hrvatskog naroda u BiH najvjerojatnije će biti dostavljene vlastima u Hrvatskoj u ponedjeljak 22. ožujka, tvrdi u četvrtak sarajevski list Dnevni avaz.

Ne navodeći izvor ove informacije ovaj list navodi kako će optužnice iz Haaga najprije biti poslane visokom predstavniku za BiH Paddyju Ashdownu, a on će ih onda navodno proslijediti vlastima u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dnevni avaz navodi kako će se uz ranije spominjana imena Jadranka Prlića, Slobodana Praljka, Milivoja Petkovića te Brune Stojića i Valentina Ćorića, na popisu optuženih vjerojatno naći i nekadašnji predsjednik HDZ-a BiH Božo Rajić.

Avaz navodi kako se očekuje da optužnice budu temeljene na zapovjednoj odgovornosti za ubijanje, protjerivanje, zatočenje te mučenje Bošnjaka kao i pljačkanje i uništavanje njihovih kulturno-historijskih vjerskih objekata.

Sarajevski list tvrdi kako su netočni navodi Slobodana Praljka da on nije razgovarao s novinarima Avaza. Praljak je opovrgao tvrdnje Avaza da je dao intervju tim novinama, već je rekao da je razgovarao sa novinarom Nezavisnih novina. On je novinarima hrvatskih medija pojasnio da u je razgovoru s novinarom Nezavisnih novina rekao kako ne zna hoće li biti novih optužnica protiv Hrvata zbog događaja u BiH.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara