DNK analiza potvrdila da je riječ o ubijenom Ivanu Stamboliću

REZULTATI DNK analize potvrdili su da su u jami na Fruškoj gori 28. ožujka pronađeni posmrtni ostaci nekadašnjeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića, potvrdio je u petak Oliver Jovanović, koji je radio DNK analizu u laboratoriju Međunarodne komisije za nestale osobe u Beogradu.

"Dobili smo uzorak kosti uzet s leša koji je ekshumiran i obduciran i uzorke krvi od neposrednih srodnika Ivana Stambolića. Usporedbom njihovih DNK profila s apsolutnom sigurnošću potvrdili smo da se radi upravo o lešu Ivana Stambolića", rekao je danas Jovanović za Radio B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ivan Stambolić bit će pokopan 8. travnja na Topčiderskom groblju u Beogradu uz najviše vojne i državne počasti, a toga dana u državnim institucijama zastave će biti spuštene na pola koplja.

Stambolić je otet 25. kolovoza 2000. godine, te je - kako je pokazala istraga koja se vodi o ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka - ubijen na Fruškoj gori istoga dana.

Zločin su počinila petorica pripadnika nedavno raspuštene Jedinice za posebne operacije, tzv. Crvenih beretki, a Stambolićevi posmrtni ostaci nađeni su prije nekoliko dana.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara