Do kraja godine prodaje se svih šest hrvatskih brodogradilišta

Do kraja godine prodaje se svih šest hrvatskih brodogradilišta

VLADA je u dogovoru s Europskom komisijom donijela odluku o tome da će do kraja godine biti prodano svih šest brodogradilišta. Kako prenosi HRT, ta vijest uzbunila je sindikate, jer je natječaj kreiran bez da su oni sudjelovali u njemu.

"Grubi nacrt natječaja je izrađen u Ministarstvu gospodarstva, u suradnji s Fondom za privatizaciju", rekao je potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Ozren Matijašević iz Hrvatske udruge sindikata, za HRT je rekao kako je očito da Vlada nije stvarno željela da sindikati sudjeluju u kreiranju natječaja. O sudbini brodogradilišta ovisi i sudbina 10 tisuća radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvonko Šegvić iz Nezavisnog sindikata Brodosplita, poručio je kako radnici neće pristati na ugovor bez socijalne klauzule i bez 25 posto plus jedne dionice. Iznenadila ih je ova "ekspresna privatizacija", a navode i kako natječaj, o kojem je govorio Polančec, nisu još uvijek vidjeli.

Juraj Šoljić, povjerenik Sindikata metalaca podružnice 3. maja, rekao je kako se oni i dalje opiru ovakvom načinu privatizacije: "Potrebno je prvo restrukturirati brodogradilišta, a tek ih onda privatizirati".

I.M.
Foto: Brodosplit / Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara