Do kraja siječnja traje Upis poljoprivrednih gospodarstava

Prema dostavljenim izvješćima ureda državne uprave, do 17. siječnja zaprimljeno je 31.788 zahtjeva za upis u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, priopćilo je danas Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva.

Najviše zahtjeva, 3857, predano je u Zagrebačkoj županiji, a slijede Bjelovarsko-bilogorska s 3637 i Osječko-baranjska s 3588 zahtjeva za upis u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

U Koprivničko-križevačkoj županiji primljeno je 2997 zahtjeva, u Vukovarsko-srijemskoj 2702, a u Varaždinskoj 2147 zahtjeva poljoprivrednika. Više od tisuću zahtjeva stiglo je uredima državne uprave u četiri županije, a manje od stotinu dobila je jedino Primorsko-goranska županija - samo 62.

Upis poljoprivrednika u Upisnik počeo je 1. prosinca prošle godine i traje do 31. siječnja. Ministarstvo podsjeća da će oni koji se ne upišu do tog roka to moći učiniti tek krajem ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Procjenjuje se da bi se trebalo upisati od 160 do 200 tisuća poljoprivrednika.

Ministarstvo ističe da oni koji ne mogu priložiti cjelokupnu dokumentaciju o zemljištu to mogu učiniti tijekom cijele godine, a dokumentaciju ne treba ovjeravati javni bilježnik.

U Upisnik se moraju upisati poljoprivredni proizvođači koji prodaju vlastite proizvode na tržištu, podnose zahtjeve za novac i druge oblike potpore u poljoprivredi, ili su registrirani u Ministarstvu poljoprivrede ili od njega ovlaštenim ustanovama.

Ministarstvo napominje i da se tiskanice za upis mogu kupiti u knjižarama, a poljoprivrednici detaljnije informacije i pomoć mogu zatražiti od djelatnika Hrvatskoga zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Hrvatskoga stočarsko-selekcijskog centra, ili na besplatni telefon Ministarstva poljoprivrede 0800-77-22.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara