Do kraja veljače RH i SCG ratificirat će sporazum o manjinama

Sporazum o zaštiti manjina između Hrvatske i Srbije i Crne Gore, parafiran za posjeta hrvatskog premijera Ive Sanadera Beogradu krajem prošle godine, trebao bi biti ratificiran u Hrvatskom saboru i parlamentu državne zajednice SCG do kraja veljače, dogovoreno je u ponedjeljak u Beogradu na sastanku ministra za ljudska i manjinska prava SCG Rasima Ljajića i pomoćnika ministra vanjskih poslova RH za manjine, iseljeništvo i useljeništvo Slavka Lebana.

Kako je priopćeno iz Direkcije za informiranje Savjeta ministara SCG, uskoro bi trebala biti formirana mješovita komisija za pomoć manjinama, što bi trebalo unaprijediti suradnju dvije države u uzajamnoj zaštiti manjina.

Tu mješovitu komisiju činili bi predstavnici ministarstava iz SCG i Hrvatske, kao i predstavnici manjina iz obje zemlje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćnik ministra za vanjske poslove RH u ponedjeljak se u Beogradu sastao i s šefom misije OESS-a Mauriziom Massarijem, a u utorak će se, kako je najavljeno, u Subotici susresti s predstavnicima hrvatske nacionalne zajednice u Srbiji i Crnoj Gori.

(Hina) xttag ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara