Do petka u Hrvatskoj inspekcijska ekipa oružanih snaga federacije BiH

SUKLADNO Sporazumu o subregionalnoj kontroli naoružanja, preko graničnog prijelaza Županja u Hrvatsku je danas ušla inspekcijska ekipa Oružanih snaga Federacije BiH.

Devetočlana inspekcijska ekipa Oružanih snaga Federacije BiH, koju predvodi pukovnik Janko Dragan, u Hrvatskoj će boraviti od 10. do 13. lipnja, te će obaviti inspekciju naoružanja Hrvatske vojske na jednoj lokaciji.

Na graničnom prijelazu Županja vojnu inspekciju bosanskohercegovačke Federacije prihvatila je inspekcijska ekipa Službe za nadzor naoružanja Ministarstva obrane RH, predvođena pukovnikom Ivan Šlabekom.

U pratnji inspekcijske ekipe MORH-a su asistenti OESS-a, časnici njemačke i nizozemske vojske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je prva inspekcija ove godine u Hrvatskoj koju provodi Federacija BiH, sukladno Sporazuma o subregionalnoj kontroli naoružanja, što su ga 1996. godine u Firenzi potpisale Republika Hrvatska, BiH, bivša SRJ, Federacija BiH i Republika Srpska.

Po riječima pukovnika Ivana Šlabeka, od 1996. godine ovo je 15. inspekcija Oružanih snaga Federacije BiH u Hrvatskoj, a isto toliko inspekcija provela je Hrvatska u Federaciji BiH.

(Hina) ždra sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara