Do supruge iz Ukrajine za 1000 eura

Do supruge iz Ukrajine za 1000 eura

AKO SE odlučite suprugu potražiti preko agencije koja nudi djevojke iz Ukrajine, sve što je potrebno je dobro pogledati katalog, te imati volju i novac za dalek put. Ukoliko budete imali sreće i nađete ženu života, ta će vas usluga stajati 1000 eura.

Manje-više svima nama je poznato da mnoge djevojke s istoka dolaze u Hrvatsku kako bi pronašle muža (i bolji život nego u domovini), no tek mali broj nas zna "proceduru". Dok većina ljudi godinama i desetljećima izabire životnog partnera, posredstvom agencija stvar ide puno brže.

Jednom "spajanju" prisustvovao je novinar Slobodne Dalmacije. Potencijalni mladoženja najprije je u agenciji "Crveno jedro", čija je direktorica Miroslawa Kuntner, iz kataloga u kojemu su podaci i fotografije 46 djevojaka izabrao pet djevojaka, koje su ušle u uži krug.

Nakon što je zaokružio Natashu, Svetlanu, Olgu, Jelenu i Rinu, zainteresirani muškarac ostavio je svoje iscrpne podatke, te je stavio potpis na list papira. U drugom krugu, koji će se odvijati u Kijevu, uslijedit će obostrani kontakti, kako bi glavni lik iz "posredničkog susreta" pobliže upoznao djevojke te eventualno izabrao jednu i doveo je u Hrvatsku.

Muškarac koji buduću suprugu traži preko agencije je pedesetogodišnji udovac. Pristao je da novinar bude prisutan razgovoru, nije inzistirao da se taji bilo što osim njegova imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

N.N. je odlučio naći suprugu iz inozemstva jer se "razočarao u neke Hrvatice". Tvrdi da su sve bile zainteresirane samo za novac, a on takvu ženu ne želi.

Iako u prvom pokušaju, kada je srodnu dušu tražio preko agencije iz Kijeva, nije imao sreće, Splićanin ne odustaje. Bitno mu je da žena bude vjerna, a sve ostalo, kako tvrdi, će se urediti. Smatra da i ljubav naknadno može doći.

Prelistavajući katalog agencije koja ima sjedište u Stubičkim Toplicama, novinar je zaključio kao su sve cure zgodne. Uglavnom su plavuše, prosječne dobi tridesetak godina. Neke fotografije prikazuju cijelu figuru, a neke samo portret.

Prema riječima Miroslawe Kuntner, agencija je registrirana kao obrt i ima sve potrebne dozvole. Ako ženiku iz Hrvatske uspije naći djevojku iz Ukrajine, agencija naplaćuje 1000 eura.

Eventualni odlazak u Ukrajinu klijent plaća dodatno. Ovim poslom bavili su se i Miroslawini roditelji, koji su u Dalmaciju doveli deset Ukrajinki.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara