Dobit Grupe Croatia osiguranje u prvih šest mjeseci 9,5 posto viša od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine

GRUPA Croatia osiguranje ostvarila je u prvom polugodištu 2006. godine neto dobit u iznosu od 65,1 milijun kuna što je 9,5 posto više od dobiti u istom razdoblju prošle godine. Ukupni prihodi Grupe u ovom razdoblju iznose 1.833,2 milijuna kuna što je porast od 10,1 posto prema ostvarenim prihodima u prvoj polovici 2005. godine, dok su ukupni rashodi u iznosu od 1.743,8 milijuna kuna veći za 10,2 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Iz toga proizlazi financijski rezultat u iznosu od 89,4 milijuna kuna, koji je 8,7 posto veći od rezultata u prvom polugodištu 2005. godine.

Grupa Croatia osiguranje nadalje bilježi značajan porast zarađene premije u neživotnim i životnim osiguranjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zarađena premija Grupe u neživotnim osiguranjima iznosi 1.222,6 milijuna kuna i bilježi porast od 3,9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je kod životnih osiguranja zarađena premija porasla za 8,6 posto i iznosi 146,4 milijuna kuna.

Ostvarenim poslovnim rezultatima u prvoj polovici ove godine Croatia osiguranje d.d. i dalje čvrsto drži poziciju vodećeg osiguravatelja u Hrvatskoj i regionalnog lidera na tržištu osiguranja. Razvojem i unapređenjem proizvoda i daljnjim jačanjem poslovne mreže, pozitivan trend zasigurno će se nastaviti i u nadolazećem periodu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara