Dobit Partner banke 17,6 milijuna kuna

U PRVIH deset mjeseci ove godine bilančna svota Partner banke d.d. povećana je za 21 posto, te je krajem listopada iznosila 972 milijuna kuna. Ostvarena dobit u tom razdoblju iznosi 17,6 milijuna kuna, uz stopu adekvatnosti kapitala od 17,5 posto. U odnosnu na isto razdoblje u 2004., bilančna stopa je povećana za 32 posto, a očekuje se da će prije isteka godine dosegnuti iznos od milijardu kuna.

U prvih devet mjeseci ove godine, prema službenim podacima Hrvatske narodne banke, Partner banka je od 34 banke u Hrvatskoj po visini kapitala bila na 19. mjestu, veličini aktive na 17. mjestu, po iznosu ostvarene dobiti na 14. mjestu. Udio Partner banke na ukupnom bankarskom tržištu porastao je s 0,35 posto na početku godine na 0,39 posto na isteku devetomjesečnog razdoblja.

U 2004. godini Partner banka je među 37 hrvatskih banaka po veličini kapitala bila na 19. mjestu, veličini aktive 20. mjestu, te iznosu bruto dobiti 14. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih deset mjeseci 2005. godine stanje dnevnih žiralnih sredstava 2.400 pravnih osoba kretalo se između 150 i 210 milijuna kuna. Pri tom se oko polovina ukupnog prometa preko svih žiro računa obavljala isključivo u banci, a 10 posto komitenata, posebno onih većih, koristi i Internet usluge, te se na taj način obavlja 24 posto vrijednosti ukupnog platnog prometa.

Od siječnja do rujna ove godine ukupni devizni platni promet bio je veći od dvije milijarde eura, te je za 23 posto bio veći u odnosu na isto razdoblje u 2004. godini.

U godini koja dolazi Partner banka očekuje nastavak uspješnog rada, a cilj joj je osvojiti najmanje 0,50 posto udjela na hrvatskom bankarskom tržištu. Usmjerit će se na razvoj poslovanja sa stanovništvom, iako pružanje usluga malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima i dalje ostaje prioritet, stoji u priopćenju banke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara