DOBITNIK KNJIŽEVNE NAGRADE BOOKER U UŽEM IZBORU ZA WHITBREAD

Dobitnik britanske književne nagrade Booker D.B.C. Pierre, i još tri književnika nominirana za tu nagradu, našli su se u užem izboru za drugu britansku književnu nagradu Whitbread.

Pierreovo djelo "Vernon God Little" nominiran je u kategoriji prvog romana, dok se djela Marka Haddona, Shene MacKay i Barbare Trapido natječu u kategoriji najboljeg romana, javlja ovih dana BBC.

Nagrada Whitbread podijeljena je u pet kategorija među kojima su još poezija, dječja književnost i biografija.

Dobitnici nagrada po pojedinim kategorijama bit će objavljeni 7. siječnja, dok će ukupni pobjednik biti proglašen 27. siječnja i nagrađen s 25.000 funti.

Pobjednik po kategorijama osvojit će 5000 funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U izbor za nagradu za 2003. godinu ušlo je 468 djela, što je rekordan broj, a među njima je 111 dječjih knjiga.

Uži izbor za svaku kategoriju odredio je žiri u kojem su ove godine dobitnik nagrade za poeziju Andrew Motion, glumica Jenny Agutter te voditelji James Naughtie i Mark Lawson.

Dječja knjiga Marka Haddona "The Curious Incident of the Dog in the Night-time" već je ranije bila nominirana za čitav niz književnih nagrada. Suci su je opisali kao "dirljivu, veselu i jednostavnu za čitanje".

Haddon je u konkurenciji za nagradu za najbolji roman zajedno s "The Lucky Ones" Rachel Cusk, "Heligoland" Shene MacKay i "Frank and Stankie" Barbare Trapido.

(Hina) bis bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara