Dobra plaća: Kerum trojici vozača isplatio trećinu svih prekovremenih u Gradu Splitu!

Foto: Paun Paunović / Cropix

ŠTO SE najviše isplati biti u Kerumovoj administraciji? Ako je suditi po nalazima državne revizije za 2009. godinu - vozač.

Naime, na trojicu profesionalnih vozača Grada Splita otpada trećina svih isplaćenih prekovremenih sati u toj godini. Cijela gradska uprava imala je osam tisuća prekovremenih sati, a ta tri vozača čak 2.335 sati, u prosjeku 65 prekovremenih sati mjesečno, što dakako nije moguće po zakonu, koji dozvoljava 10 sati prekovremenog rada tjedno.

Voze subotom, nedjeljom i praznicima...

U Gradu Splitu se pravdaju prirodom posla zaposlenih vozača, koji uključuje i rad u poslijepodnevnim satima, kao i rad subotom, nedjeljom i praznicima. Kad se sve zbroji, ispadne trećina svih prekovremenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nalaz državne revizije je uvažen pa se u 2010. godini odobrila isplata prekovremenih sati do zakonom utvrđenog iznosa, odgovorila je Indexu na upit Vesna Alač, pročelnica Službe zajedničkih poslova u Gradu Splitu. 

Svaguša zbog prekovremenog rada zaposlenika kažnjen sa 240 tisuća kuna

Inače, zbog nepoštivanja zakonskog ograničenja o duljini trajanja radnog vremena i dozvoljenom broju prekovremenih radnih sati svojedobno je sa 240 tisuća kuna globe bio kažnjen Kerumov prijatelj Joško Svaguša, vlasnik tvornice slastica Bobis.

Znatan prebačaj broja radnih sati evidentiran je i u županijskom Zavodu za javno zdravstvo. Zbog tjeranja zaposlenika na previše rada te drugih kršenja odredbi Zakon o radu protiv bivšeg ravnatelja Berislava Pelivana pokrenut je i kazneni postupak, dok je Zavod u prekršajnom postupku kažnjen sa 60 tisuća kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara