Dobri rezultati hrvatske stranke na lokalnim izborima u Tivtu

HRVATSKA građanska inicijativa (HGI) najveći je dobitnik izvanrednih lokalnih izbora u Tivtu jer je ta stranka, umjesto dosadašnja četiri, osvojila šest mandata u lokalnoj skupštini, ocijenili su promatrači.

Prema prvim neslužbenim rezultatima, vladajuća koalicija Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP) imat će 11, a koalicija Socijalističke narodne partije (SNP) i Srpske narodne stranke (SNS) osam vijećničkih mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Liberalni savez (LSCG), Narodna stranka (NS) i Demokratska srpska stranka (DSS) imat će po dva, a Srpska radikalna stranka (SRS) jednog vijećnika.

Ni jedna od koalicija neće moći samostalno formirati vlast u Tivtu, pa će HGI odlučiti komu se prikloniti te s kim će i po kojim uvjetima vladati u tom bokokotorskom gradu.

"Vrlo smo zadovoljni postignutim rezultatom, koji je demantirao sve one koji su sumnjali u našu snagu nakon raskidanja koalicije s DPS-om i SDP-om", izjavio je čelnik HGI-a Dalibor Burić, dodajući kako "svi u Tivtu moraju biti svjesni snage HGI-a i njegove ozbiljnosti kao nezaobilaznog čimbenika na političkoj sceni te općine".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara