Dobrodošlica u Križevce na YouTubeu: Snimke tučnjava i mučenja životinja

Dobrodošlica u Križevce na YouTubeu: Snimke tučnjava i mučenja životinja

Tekst: Z.J.
Screenshot:YouTube

JUČER navečer na internetskom portalu YouTubeu osvanule su snimke dobrodošlice svim posjetiteljima koji upišu riječ "Križevci". Naime, pod imenom "Dobrodošli u Križevce" korisnik imena Kristijan1220 postavio je video trajanja nešto manje od 90 sekundi u kojima se izmijene četiri scene tučnjave maloljetnika.

U prvome dijelu spornoga videouratka koji je danas skinut s YouTubea, mlate se dvojica učenika osnovne škole. Dječaci se tuku rukama i nogama, nakon čega obojica padaju na pod te jedan sjeda drugome na prsa i mlati ga po licu i glavi. Oko njih promatra ih skupina vršnjaka te nitko ne zaustavlja tučnjavu.

Druga scena se odvija na istom igralištu. Jedna mladić je na podu, dok ga drugi udara nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća scena ima bogatiju scenografiju. Naime, dvojica dječaka se tuku, a oko njih je okupljena skupina vršnjaka koja se snima mobitelima.

Posljednji prizor snimljen je u centru Križevaca gdje tučnjavu maloljetnika prati i glazba.

Isti korisnik YouTubea, Kristijan1220, postavio je i videouradak imena Zeko puši koji traje 32 sekunde i prikazuje maloljetnike kako maltretiraju zeca. Prvo ga hvataju za uši pa mu guraju upaljenu cigaretu u usta, što dječaci koji to promatraju glasno podržavaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara