Dobrotvorni koncert hrvatskih glazbenika u Londonu

DOBROTVORNI koncert Međunarodnog ansambla Aestas Musica, na kojemu će nastupiti britanski, austrijski i hrvatski glazbenici, održat će se 20. siječnja u Londonu, u Crkvi St. George, izvijestio je danas Muzički informativni centar.

Prihod od koncerta namijenjen je stipendiranju mladih hrvatskih glazbenika koji žele pohađati međunarodne tečajeve barokne glazbe i plesa Aestas Musica. Oni se deset godina održavaju u Hrvatskoj, od čega već šest godina u Varaždinu.

Nastupit će predavači i bivši polaznici međunarodnih tečajeva Aestas Musica, među ostalima, britanska violinistica Catherine Mackintosh, violončelistica Jennifer Ward-Clarke, dirigent Laurence Cummings, a iz Hrvatske mezzosopranistica Renata Pokupić.

Izvodit će djela europskih i hrvatskih skladatelja, a na programu su Bach, Haendel, Lukačić, Purcell, Usper, Vivaldi.

Crkva St. George u središtu Londona, u kojoj će se održati koncert, poznata je po tome što je velikan barokne glazbe Georg Friedrich Haendel (1685.-1759.) u njoj 35 godina dolazio na službu božju i svirao na orguljama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je četvrti dobrotvorni koncert Međunarodnog ansambla Aestas Musica, koji je potaknula hrvatska menadžerica u kulturi Maja Žarković, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Londonu, Britansko-hrvatskim društvom u Londonu te uglednim britanskim Haendelovim društvom i Haendelovim festivalom u Londonu.

Prije dvije godine Aestas Musica je na dobrotvornom koncertu u Londonu, te kasnije i uz pomoć sponzora, sakupila novac za vrhunski čembalo za Glazbenu školu u Varaždinu.

Ove godine međunarodni tečaj barokne glazbe i plesa u Varaždinu održat će se od 24. kolovoza do 2. rujna.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara