dobrotvorni koncert za izgradnju pastoralnog centra ´blaženog alojzija stepinca´

Dobrotvorni koncert duhovne glazbe za izgradnju Pastoralnog centra ´blaženog Alojzija Stepinca´ u zagrebačkom naselju trnjanska Savica, održan je večeras u Koncertnoj dvorani ´Vatroslava Lisinskog´.

Koncert je bio podijeljen u dva dijela.

U prvom dijelu koncerta na programu su bila djela Anđelka Klobučara, Dietricha Buxtehudea, Petronia Franceschinia i Georga Friedricha Haendela, a nastupili su Mario Perestegi (orgulje), Marin Zokić (trublja), Vanja Lisjak (trombon) i komorni orkestar pod ravnanjem Josipa Šega.

U drugom dijelu izvođena su djela Wolfganga Amadeusa Mozarta, a nastupili su mješoviti zborovi ´Collegium pro musica sacra´ i ´Blaženi Augustin Kažotić´, zatim solisti Ivana Kladarin (sopran), Branka Sekulić (alt), Ivan Turšić (tenor), Henrik Simunković (bas), te komorni orkestar i ponovno dirigent Josip Šego.

Od župnika župe blaženoga Alojzija Stepinca, Dragutina Cerovečkog, doznaje se kako će temeljni kamen za izgradnju Pastoralnog centra ´blaženog Alojzija Stepinca´ biti postavljen ove godine. Riječ je o objektu velikom 2000 četvornih metara, a sama crkva prostirat će se na 600 četvornih metara. Osim crkve u Centru će biti i vjeronaučna dvorana, dvorana za okupljanje mladih, igraonica i župni stan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župnik Cerovečki naglasio je kako je gradnja Centra prijeko potrebna jer je prostor obližnje Osnovne škole ´Jure Kaštelana´ u kojoj se sada održavaju bogoslužja, postao premali za oko 12.000 vjernika koliko ih je u župi blaženoga Alojzija Stepinca.

Centar će se graditi dobrovoljnim prilozima vjernika te uz pomoć sponzora i sredstvima Katoličke crkve, a planirano je da već 2004. crkva bude osposobljena za bogoslužje.

Župnik Cerovečki podsjetio je kako je župa blaženog Alojzija Stepinca proglašena 10. veljače 1999., odnosno neposredno nakon što je Papa Ivan Pavao II. Stepinca proglasio blaženim.

Večerašnjem dobrotvornom koncertu nazočan je bio, uz ostale, i pomoćni biskup zagrebački Josip Mrzljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara