Doček Nove godine u Dubrovniku protekao mirno

NOVOGODIŠNJA noć u Dubrovniku protekla je mirno, a točno u ponoć rođena je i najmalađa Dubrovčanka.

U novogodišnjoj noći, prema podacima Turističke zajednice grada Dubrovnika, u Dubrovniku je otvoreno 14 hotela koji su zabilježili u prosjeku 90-postotnu popunjenost.

Ukupno je bilo oko 3500 gostiju, što je za 15 posto više nego za lanjski doček. Najviše je domaćih turista koji su u ukupnom turističkom prometu sudjelovali sa 30-ak posto. Na drugom su mjestu gosti iz Slovenije, a na trećem iz Bugarske. Slijede ih gosti iz BiH, Albanije, Francuske i Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Općoj bolnici Dubrovnik rođena je i prva novogodišnja beba. Zdravu djevojčicu tešku 3,5 kilograma i dugačku 50 centimetara točno u ponoć rodila je Barbara Pevec Dabelić.

Ni na Stradunu ni na Babinom kuku, mjestima na kojima je bio organiziran doček na otvorenom, nije bilo većeg narušavanja javnog reda i mira, izvijestila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Promet se tijekom noći odvijao bez zastoja. Zabilježeno je samo nekoliko prometnih nezgoda s lakšim tjelesnim ozljedama i materijalnom štetom. Bez posebnim intervencija i mirno protekla je noć i u dubrovačkoj Hitnoj pomoći.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara