Documenta 2007. u Kasselu pod predsjedanjem R. M. Buergela

NIJEMAC Roger Martin Buergel, umjetnički kritičar i sveučilišni nastavnik, imenovan je u srijedu predsjedavateljem 12. Documente u Kasselu (središnja Njemačka), najveće izložbe suvremene umjetnosti u svijetu, koja će se održati 2007.

Buergel (41) je bivši osobni tajnik Hermanna Nitscha, kontroverznog bečkog umjetnika, utemeljitelja Kazališta orgija i tajni, koji u svoja djela uključuje gole muškarce, životinjska trupla i bikovu krv.

Novoizabrani predsjedavajući, čije su imenovanje obilježili prosvjedi studenata koji se ne slažu s njegovim izborom, rođen je u Berlinu, a živi u Beču i predaje na sveučilištu u Luneburgu (na sjeveru Njemačke).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na Documenti 2007. trebali bi sudjelovati mnogi nepoznati umjetnici, kazao je Roger-Martin Buergel, istaknuvši da će umjetničkim skupinama i ansamblima dati punu slobodu.

U sto dana, koliko je trajala, prošlogodišnju, jedanaestu po redu Documentu, posjetilo je 650.000 osoba, što je novi rekord za tu manifestaciju koja se održava u Kasselu svake četiri do pet godina.

(Hina) vrad bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara