DODATNE POLICIJSKE SNAGE STIŽU U GLAVNI GRAD GRUZIJE

U Tbilisi, gdje treći dan zaredom prosvjednici traže ostavku predsjednika Eduarda Ševardnadzea, stići će dodatne policijske snage, izjavio je u ponedjeljak gruzijski ministar unutrašnjih poslova Koba Narčemašvili. L

On je međutim rekao kako dolazak tih policijskih snaga nije u vezi s političkom situacijom i prosvjedima što ih je organizirala oporba. Po njegovom objašnjenju, riječ je o policijskim snagama koje su neko vrijeme bile razmještene u klancu Pankisi, gdje ih sada više nije potreban toliki broj. "Zbog toga ih premještamo u Tbilisi", rekao je.

Agencije u ponedjeljak izvješćuju kako su se četiri gruzijske oporbene stranke distancirale od preostalih dviju oporbenih stranaka - Nacionalnog pokreta i Demokratskog bloka i njihovih čelnika Mihaila Saakašvilija i Nine Burdžanadzea, koji i dalje traže ostavku predsjednika Eduarda Ševardnadzea.

"Moramo očuvati zemlju od fašizma koji predstavlja Saakašvilijev Nacionalni pokret", izjavio je predsjednik jedne od četiri stranaka Psodne Bakurija.

Čelnik autonomne pokrajine Adžarije Aslan Abašidze i jedan od ključnih političkih ljudi Gruzije, ranije je iskazao potporu predsjedniku Eduardu Ševardnadzeu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara