Dodijeljene Nagrade hrvatskog glumišta

SINOĆ su u zagrebačkom HNK svečano dodijeljene 15. Nagrade hrvatskog glumišta. Za životno djelo su nagrađeni Boris Buzančić i Milana Broš, a nagradu za izuzetan doprinos hrvatskom glumištu dobio je Duško Ljuština, dugogodišnji ravnatelj kazališta Kerempuh i član Gradskog poglavarstva.

Nagradu za najbolju predstavu iz područja drame dobio je Čehovljev "Brak iz računa" u režiji Dražena Ferenčine u izvedbi Satiričkog kazališta Kerempuh. Za najbolju žensku ulogu nagrađena je Bojana Gregorić - Vejzović za Racineovu "Fedru" u režiji Marca Sciaccaluga.

Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Rakan Rushaidat za svoju interpretaciju Lojtrice u predstavi "Smisao života gospodina Lojtrice" redatelja Saše Anočića.

Najboljom opernom predstavom proglašena je opera "Razgovor Karmeličanki" Francisa Poulenca u režiji Krešimira Dolenčića za zagrebački HNK. Za najbolje redateljsko ili dirigentsko ostvarenje u operi nagrađen je Ivan Repušić za dirigiranje operom "La Boheme" u režiji Dore Ruždjak - Podolski.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara