dodijeljene večernjakove nagrade za kratku priču

Na svečanosti u Muzeju Mimari danas su dodijeljene nagrade "Večernjeg lista" za najbolju kratku priču. L

Prema odluci ocjenjivačkog suda, prvu nagradu dobio je Pavao Pavličić za priču "Što da se radi s Krležom". Druga nagrada dodijeljena je Robertu Mlinarcu za priču "Smrt u Švedskoj", a treća Miroslavu Mićanoviću za priču "Buka i bijes".

Uz plaketu "Večernjeg lista", prva je nagrada i pet tisuća kuna te prijenosno računalo "Senso", druga četiri, a treća tri tisuće kuna.

Dobitnicima je nagrade uručila glavna urednica "Večernjeg lista" Ružica Ciglar.

Taj list dodjeljuje nagradu od godine 1964., a od 2001. ona nosi ime po klasiku hrvatske književnosti Ranku Marinkoviću.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovogodišnji - 38. natječaj javila su se 44 autora.

Uoči dodjele Pavao Pavličić je rekao kako se njegovoj generaciji činilo da je objaviti priču u "Večernjem listu" nešto najveće, te da sada, kada je postao jedan od finalista natječaja, smatra da je postigao najviše.

Godine 2002. na 38. natječaju za "Večernjakovu" kratku priču sudjelovali su najpoznatiji hrvatski književnici i mnogobrojni mladi autori, a bilo je prijavljeno više od tisuću priča.

O dobitnicima nagrade "Večernjega lista" za kratku priču odlučivao je ocjenjivački sud u kojem su bili predsjednik Miroslav Šicel i članovi: Nedjeljko Fabrio, Krešimir Nemec, Tomislav Sabljak i Milan Ivkošić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara