Dodik: Mesiću šuti, Hrvatska je nastala na etničkom čišćenju!

"STJEPANU MESIĆU bolje bi bilo da šuti jer je Hrvatska nastala na najvećem etničkom čišćenju nakon Drugog svjetskog rata", poručio je hrvatskom predsjedniku Milorad Dodik.

> Video - Dodik: Pupovcu je zastajao glas i osjetio sam svu težinu položaja Srba ovdje

Premijer Republike Srpske izjavom koju prenosi Radio televizija Srbije reagirao je na komentar Stjepana Mesića koji je kazao da je RS nastala na etničkom čišćenju.

Mesić je komentirajući Dodikov govor na skupštini Srpskog narodnog vijeća kazao da Beograd mora bosanskohercegovačkim Srbima poslati poruku kako je njihova domovina BiH, a glavni grad Sarajevo. "Tek onda neće biti političkih iluzionista koji kažu da je Republika Srpska konstanta, a Bosne i Hercegovine može i ne mora biti", kazao je tada Mesić te postojao kako je BiH uvijek postojala, a Republika Srpska je "nastala na etničkom čišćenju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stjepan Mesić je hrvatski predsjednik i ne bi se trebao brinuti o vanjskoj politici Beograda prema Srbima u BiH, niti se baviti Republikom Srpskom na ovaj način. Tek kad Hrvatska vrati prava svim Srbima koji su obespravljeni u Hrvatskoj i kad procesuira sve odgovorne za ratne zločine nad Srbima, Mesić će imati pravo drugima držati lekcije. Dotad mu je bolje da šuti", kaže Dodik.

Dodik je istaknuo kako Mesić svojom izjavom pokušava "zamazati oči domaćoj i svjetskoj javnosti kojoj je dobro poznato da je Hrvatska nastala na najvećem etničkom čišćenju počinjenom nakon Drugog svjetskog rata".

J.C.
Foto: V.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara