Dodik ponovno uzvraća: Mesić je stariji čovjek i nema veze s realnošću

Dodik ponovno uzvraća: Mesić je stariji čovjek i nema veze s realnošću

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik je ponovno komentirao izjavu predsjednika Stjepana Mesića njemačkom "Spiegelu" u kojim je Dodika nazvao "novim Miloševićem".

"Mesić je proveo više vremena s Miloševićem nego ja. Mesić je bio svjedok mnogih planova za rat u bivšojJugoslaviji i to je radio zajedno s Miloševićem, Tuđmanom i drugima. Ja nisam sjedio tamo", rekao je Dodik u intervjuu Televiziji Republike Srpske objavljenom danas na njenom internet portalu.

"Mesić je stariji čovjek, ne želim reći da je senilan. Mislim da čovjek nema veze s realnošću", rekao je Dodik u intervjuu.

Dodik ocjenjuje kako je "Mesić ratni vođa koji je bitno pridonio da se dogodi krvoproliće razbijajući bivšu Jugoslaviju".

"Mesić je bio predsjednik hrvatske vlade koja je počinila zločin, etničko čišćenje i genocid nad Srbima, a sada drži lekcije", kaže  Dodik.

Dodik tvrdi kako Hrvatska na čelu s Mesićem nastavlja onemogućavati povratak Srba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska ima najrigidniju politiku što se tiče povratka, tamo se ne vraćaju ni ljudi ni imovina, a onaj tko se vrati biva uhićen i procesuiran u njihovim zatvorima", rekao je Dodik.

Dodik prijeti zaustavljanjem dotoka vode na plato Dubrovnika

U intervjuu je Milorad Dodik i zaprijetio  da bi se mogao zauzeti za zaustavljanje dotoka vode iz hidroakumulacije Trebišnjice kod Trebinja na plato Dubrovnika zbog odustajanja Hrvatske da gradi most na Savi kod Gradiške preko kojeg bi se iz RS-a prelazilo u smjeru Okučana.

"Ovih dana kao prioritet se više ne pojavljuje izgradnja mosta preko Save kod Gradiške gdje mi trebamo ići prema Okučanima. To (gradnja mosta) se prebacuje na neku drugu lokaciju, odnosno na Orašje. To govori o rigidnom stavu Republike Hrvatske prema nama", rekao je Dodik.

D.M.
Foto: V.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara