Dodik: Svi koji su sumnjičavi prema referendumu neka se upoznaju s tekstom zakona

Dodik: Svi koji su sumnjičavi prema referendumu neka se upoznaju s tekstom zakona

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

PREDLOŽENI zakon o referendumu i građanskim inicijativama naći će se pred zastupnicima parlamenta Republike Srpske 9. veljače. "Predloženi zakon o referendumu usklađen je s Daytonskim sporazumom i ne vjerujem da može doći do bilo kakve reakcije protiv Republike Srpske", kazao je Milorad Dodik.

Premijer Republike Srpske kazao je da su nepotrebne bilo kakve prijetnje ili upozorenja RS u vezi s tim zakonom te je dodao da poziva one koji su sumnjičavi prema referendumu da se upoznaju s tekstom zakona, piše B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo vodili računa da taj zakon odgovara Ustavu RS, na bazi Daytonskog sporazuma, i da u sebi sadrži najbolje europske prakse izjašnjavanja, referenduma, kakva postoje u nekim europskim zemljama", rekao je Dodik. Najavio da će o predloženom zakonu razgovarati i s opozicijskim strankama, jer je u pitanju važno zakonsko rješenje, koje treba imati konsenzus svih političkih faktora.

Predstavnici međunarodne zajednice u BiH su protiv održavanja referenduma u RS, ocjenjujući da je u pitanju antidejtonska aktivnost. Visoki predstavnik u BiH, Valentin Inzko je rekao da nije upoznat sa zakonom o referendumu i da će pratiti situaciju i reagirati ukoliko to bude potrebno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara