Dogovor o gradnji spojne ceste s pograničnim selom hrvatskim

PREDSTAVNICI Hrvatskih cesta, lokalne samouprave i Ministarstva pomorstva, prometa i veza danas su se u Čabru dogovorili o pripremama za gradnju ceste kojom bi se selo Hrvatsko uz Kupu spojilo s ostatkom države.

Selo s oko 50 stanovnika prometno je odsječeno od ostatka Hrvatske, a jedina prometnica kojom se do njega može doći jest most preko Kupe te slovenske ceste do graničnih prijelaza s Hrvatskom.

Ministar Roland Žuvanić nakon sastanka izvijestio je kako je dogovoreno da Uprava za ceste Primorsko-goranske županije raspiše natječaj za gradnju 2,5 km spojne ceste Hrvatsko - Zamost. Izvođač radova bi, po Žuvanićevim riječima, trebao biti poznat do svibnja kako bi ta cesta bila izgrađena do kraja ove godine. Istodobno bi, dodao je, bio raspisan natječaj za gradnju nastavka te ceste od Zamosta prema Brodu na Kupi kako bi se Hrvatsko i ostatak čabarskog kraja kvalitetno povezali s ostatkom države.

Direktor Hrvatskih cesta Vladimir Bizjak kazao je da je za dionicu Hrvatsko - Zamost u toj tvrtki izdvojeno 34,5 milijuna kuna, u što je uključeno i privremeno asfaltiranje dionice lokalne ceste te priprema terena za gradnju kvalitetne prometnice Gašparci - Ložac -Turki. Gradnja nastavka prometnice od Zamosta prema Brodu na Kupi dolinom rijeke Kupe stajala bi oko 35 milijuna kuna, naveo je Bizjak.

Osim Žuvanića i Bizjaka sastanku su nazočili župan Zlatko Komadina, predstavnici gradova Delnica i Čabra na području kojih se nalaze te prometnice te županijske Uprave za ceste.

(Hina) dsil dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara