Dogovoren susret Talijanske unije i narodnog sveučilišta iz trsta

ČELNICI Talijanske unije sa sjedištem u Rijeci te Narodnog sveučilišta iz Trsta trebali bi se sredinom ovoga tjedna sastati u Trstu kako bi zajednički razmotrili posljednje sukobe između tih institucija, potvrdio je danas predsjednik Talijanske unije Maurizio Tremul.

Kako je Tremul rekao u izjavi za Hinu, sastanak će se najvjerojatnije održati u srijedu, 29. siječnja, a na njemu će biti govora o blokadi novca za Talijansku uniju.

Tršćansko narodno sveučilište i Talijanska unija sukobili su se zbog odluke Upravnog odbora Sveučilišta da blokira novac za Uniju i objavi podatke o svotama isplaćenim čelnicima Unije za rad i troškove te zbog najave osnivanja paralelne ustanove narodnog sveučilišta u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

´U razgovoru s čelnicima tršćanskog Narodnog sveučilišta čvrsto ću se držati odluke posljednje skupštine Talijanske unije, održane 18. siječnja u Rijeci, kojom se zahtijeva nastavak financiranja djelovanja Talijanske unije´, kazao je Maurizio Tremul dodavši kako će sastanku iz Talijanske unije prisustvovati i predsjednik Izvršnog odbora unije Silvano Zilli. Postoji i mogućnost da se na tom sastanku raspravlja o Trajnom planu o suradnji i financiranju, koji su 1996. dogovorili tršćansko Narodno sveučilište i Talijanska unija uz potporu talijanske vlade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara