Dok su jedni gledali utakmicu, drugi su pljačkali

UTAKMICA Hrvatska-Turska nije bila nimalo zanimljiva zagrebačkom razbojniku koji je jučer, usred utakmice, oko 22 sata, pokušao opljačkati kiosk u zagrebačkom naselju Vrbani.

Kako navodi PU zagrebačka, razbojnik je bio maskiran fantomkom i 34-godišnjoj je zaposlenici kioska, koji se nalazi na raskrižju Horvaćanske ulice i ulice Hrvatskog sokola, zaprijetio pištoljem te je od nje zatražio novac.

Pod izlikom da će mu dati novac, ona se sagnula ispod pulta i tom je prilikom uključila zvučni alarm, nakon čega se razbojnik dao u bijeg.

Jučer u Zagrebu još četiri razbojstva

Zagrebačka policija je tijekom jučerašnjeg dana evidentirala ukupno 27 kaznenih djela, od čega još četiri razbojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je jučer oko 1.15 sati, u ulici Cvijete Zuzorić, u haustoru stambene zgrade, nepoznati razbojnik napao 80-godišnjaka i ukrao mu torbicu. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka kuna.

Oko 11 sati opljačkana športska kladionica u Ilici. Nepoznati je razbojnik zaprijetio 20-godišnjoj zaposlenici i iz kladionice odnio nekoliko tisuća kuna.

Oko 16.30 sati je opljačkana poslovnica pošte na Savskoj cesti. Uz prijetnju pištoljem, nepoznati razbojnik je od dvije 37-godišnje zaposlenice zatražio novac. Nakon toga je zaposlenicama zapovjedio da čučnu, a on se s novcem udaljio u nepoznatom pravcu. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija navodi i kako se za vrijeme pljačke u poslovnici nalazio jedan građanin, no kako on nije dolazio u kontakt s pljačkašem.

Noćas su oko 0.30 sati, u ulici Bernarda Vukasa Bajde, dvojica razbojnika presrela 57-godišnjaka koji se vraćao kući. Ispred ulaza u dvorište su ga fizički napali, a kad je muškarac od siline udaraca pao na pod, ukrali su mu novac, sat i mobitel, nakon čega su se dali u bijeg. Napadnutom muškarcu je liječnička pomoć pružena u KB Sestara milosrdnica u Zagrebu. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

I.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara